Mogelijk bacterie in product Carrefour: "Raadpleeg je huisarts bij deze symptomen"

door: STS
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Carrefour ziet zich genoodzaakt om een product uit de rekken te halen. Dit wordt ook teruggeroepen van bij de consumenten.

Het betreft 'Holle Oesters Bretagne N3 12 st' van het merk Carrefour. Het product werd van 13/10/2023 tot 17/10/2023 verkocht. Het draagt EAN 5400101069794 en uiterste consumptiedatum 22/10/2023.

"Na een controle en om de veiligheid van de consument te waarborgen, neemt Carrefour dit artikel, verkocht in visafdeling van verscheidene Carrefour-winkels, uit de handel omwille van de mogelijke aanwezigheid van E. Coli"; laat het FAVV weten.

"Er werden echter een aantal producten op de Belgische markt verkocht voor de terugroeping. Consumenten die dit product in hun bezit hebben worden gevraagd om dit niet te consumeren en het terug te brengen naar hun verkooppunt, waar het terugbetaald zal worden."

"We raden personen die dit product gegeten hebben en darmklachten hebben aan om hun huisarts te raadplegen en hem dit te melden."

"Deze symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit."