Klant haalt uit naar Aldi-personeel: “En ook in de Lidl doen ze dat”

door: BVDO
Lidl
Afbeelding bron: MRO

Je kent het ongetwijfeld wel van bij de kassa. Personeel van een supermarkt dat snel iets komt afrekenen vooraleer ze in pauze gaan.

Aldi-klant Yasmine zit verveeld met een probleem dat ze bij Aldi geregeld opmerkt, zo laat ze op de Facebookpagina van de supermarktketen weten.

Ze doet tijdens haar lunchpauze geregeld snel een aankoop van een slaatje bij Aldi. “Wat mij geregeld opvalt is dat de werknemers die toevallig ook iets moeten kopen (en wij als klant braafjes onze beurt aan de kassa afwachten) gewoon naar de kassierster gaan en dat die per direct geholpen worden”, klinkt het.

“Vandaag was ik toevallig mijn slaatje in Okay gaan kopen en achter mij stond duidelijk een bediende van de winkel, ze had een schort van Okay aan met een naamkaartje. Zij wachtte braafjes haar beurt af.”

En Aldi is volgens Yasmine niet de enige supermarkt waar dit gebeurt. “Zowel jullie alsook in de Lidl winkels wordt dat gedaan. Dat is absoluut niet klantvriendelijk. Ik koop mijn salade tijdens mijn lunchpauze dus mijn pauze gaat daar ook in op en mijn tijd is ook kostbaar en toch wacht ik beleefd mijn beurt af. Waarom doen ze dat bij Aldi niet?”

Bij Aldi mag het personeel dat inderdaad doen, zo is te horen bij ex-medewerkers. Aldi reageerde naar Yasmine met een privé-berichtje, we weten dus niet welke uitleg de supermarktketen gaf...