Bekende speelgoedwinkel in ons land houdt uitverkoop

door: PMN
speelgoed
Afbeelding bron: Pixabay

Het gaat niet goed met een bekende speelgoedwinkel in ons land. Er komt een uitverkoop. Op die manier hoopt men de lopende kosten nog te kunnen betalen.

Speelgoedketen Fun staat op de rand van het faillissement. De reden is dat de verkoop gedaald is en de winstmarges zijn erg klein geworden. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Het gaat dus heel slecht bij Fun. Er zijn in Vlaanderen 29 Fun-winkels en 208 personeelsleden. De bedoeling is dat er naar overnemers gezocht wordt. Zo hoopt men nog een faillissement te kunnen afwenden.

In afwachting van een definitieve oplossing start Fun maandag met een uitverkoop. Die uitverkoop zou zo’n drie weken duren.

De uitverkoop is nodig. De winkelketen hoopt zo nog voldoende financiële middelen te vinden om onder meer de lonen van het personeel te betalen.

Fun, maar ook de andere speelgoedketens, ondervinden veel concurrentie van het internet. Concurrent Dreamland ging eerder vorig jaar al over tot een herstructurering, waarbij één Dreamland en vijf Dreambaby-vestigingen de deuren moesten sluiten.

Tags Fun