Zo denken ze in thuisstad Sint-Niklaas nu over Conner Rousseau na alle heisa

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau moest een stap opzij zetten omwille van racistische uitspraken. Hoe wordt er in zijn thuisstad Sint-Niklaas gereageerd op de heisa rond zijn persoon?

TV Oost trok de straat op en bevroeg de inwoners. De meningen zijn verdeeld. "Ik vind het een beetje overdreven dat die man moest aftreden vanwege zijn uitspraken", is Cor van mening.

"Ik vind het goed dat hij opstapt als partijvoorzitter van Vooruit, want zijn partij staat niet voor de dingen die nu in de krant gekomen zijn", zegt Willy.

"Ik vind het erg. Hij had een mooie toekomst en ik vrees dat die nu in de prullenmand ligt", zegt Lucrece.

"Hij had zeker zijn verdiensten. Hij stond bij mij ook op nummer één, hij was veel met de zorg bezig. Het is te hopen dat hij terugkeert."

Op de vraag of Rousseau nog burgemeester kan worden van Sint-Niklaas, antwoordde Viviane: "Ik denk het niet, want de mensen zijn het vertrouwen in hem volledig kwijt."

"Als hij bewijst dat hij ergens over de grens is gegaan, vind ik dat hij na enige tijd wel kans mag maken", is Gitta van mening.

"Het is net in de stad waar hij burgemeester wil worden, waar hij op bepaalde groep uit die stad kritiek geleverd heeft. Ik denk dat hij na het opstappen als voorzitter beter ook geen lijsttrekker wordt voor Vooruit", aldus Willy nog.