Discussie over 0,70 euro loopt vreselijk uit de hand: Jongeren takelen man zwaar toe

door: STS
Ambulance - ambulancier
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een zwaar geval van agressie voorgedaan in een treinstation. Een man werd in elkaar geslagen na een discussie over 0,70 euro.

De feiten dateren van eind vorige maand en deden zich voor in het station van Sint-Niklaas. Een man kreeg het er aan de stok met enkele jongeren. Het slachtoffer stond te praten met de wc-dame, toen enkele jongeren weigerden om de 0,70 euro te betalen die gevraagd wordt voor een toiletbezoek.

Eerst ontstond er een discussie. "Hij zei dat als ze niet konden betalen, ze dan maar elders naar het toilet moesten gaan", vertelde de nicht van het slachtoffer aan Het Nieuwsblad.

Daarna kwam het tot geweld; een van de jongeren deelde een slag uit, waarna de man achterover viel. Hij kwam daarbij met zijn hoofd tegen een paal en tegen de verwarming terecht. Maar dat deed de jongeren niet ophouden. "Toen hij op de grond lag, kreeg hij nog enkele stampen", aldus zijn nicht.

Het slachtoffer verloor het bewustzijn en bloedde uit zijn hoofd. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij twee dagen op de afdeling intensieve zorgen moest verblijven.

De politie onderzoekt de zaak en gaat camerabeelden analyseren om de drie verdachten te kunnen identificeren en opsporen.

(Archieffoto)