Socialistisch boegbeeld na rel Rousseau: "In ons diepste binnenste zijn we wellicht allemaal beetje racist"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau kwam recent in opspraak omdat hij racistische uitspraken zou hebben gedaan. Een ander socialistisch boegbeeld doet nu zelf een opmerkelijke uitspraak.

Rousseau zou bij een café in Sint-Niklaas in dronken toestand in de vroeg uurtjes in het bijzijn van de politie uitspraken gedaan hebben over de Roma. Een agent achtte die mogelijk racistisch en stelde een proces-verbaal op.

De voorzitter van de socialisten kwam zo in het oog van de storm terecht. Een van zijn voorgangers, Louis Tobback, heeft zijn mening gedeeld over het incident. Hij zegt er Rousseau over te hebben aangesproken.

"Hij kan het zich niet meer permitteren om met een stuk in zijn kraag om zes uur ‘s morgens zo’n toeren uit te halen. Wat hij deed was fout. Punt", vertelt Tobback in een interview met Het Laatste Nieuws.

Toch wil Tobback niet dat Rousseau als een onmens wordt afgeschilderd. "In ons diepste binnenste zijn we waarschijnlijk allemaal een beetje racist. Het is de beschaving die maakt dat we onszelf beheersen op dergelijke punten."