Klimaatactivist heeft boodschap voor Bart De Wever, maar die lacht hem uit

door: STS
Bart De Wever - Wouter Mouton
Afbeelding bron: Facebook Bart De Wever

Antwerps burgemeester Bart De Wever kreeg vrijdag aan het stadhuis bezoek van de bekende klimaatactivist Wouter Mouton. De Wever was niet onder de indruk.

Mouton protesteerde met een bord waarop 'Flowers for Fascists', oftewel 'Bloemen voor Fascisten' geschreven stond.

Hij wilde zo het optreden van de politie tegen actievoerders van Code Rood die de luchthaven van Deurne wilden bestormen aankaarten.

De Wever prees het optreden van de agenten, maar volgens de actievoerders was er sprake van buitensporig geweld door de politie. Zo werd de arm van een actievoerder gebroken. Er werd klacht ingediend bij Comité P.

Bart De Wever was niet onder de indruk van het protest van Mouton. Hij schreef er dit over in een bericht op Facebook: "De betrokkene is iemand die al kunstwerken besmeurde en de Ronde van Vlaanderen verstoorde."

"Een uiting van fascisme is volgens mij net dat je vindt dat jouw mening boven die van alle anderen en boven de wet verheven is. De bloemen lijken me dus aan zichzelf gericht."

"En alleszins niet aan de politie die verhindert dat het (vlieg)verkeer wordt lamgelegd en respectvolle burgers de gevolgen moeten dragen. Wel eens goed gelachen deze middag."