"Steek het in uw gat!": Bart De Wever niet opgezet met cadeau van klimaatactivist

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Antwerps burgemeester Bart De Wever was duidelijk niet opgezet met de verschijning van klimaatactivist Wouter Mouton aan het gemeentehuis. De man vertelt nu hoe die ontmoeting verliep.

Mouton protesteerde eind december aan het stadhuis met een bord waarop 'Flowers for Fascists', oftewel 'Bloemen voor Fascisten' geschreven stond. Hij had ook bloemen bij.

Hij vond het optreden van de politie tegen actievoerders van Code Rood die de luchthaven van Deurne wilden bestormen buitensporig.

Mouton kreeg De Wever te zien toen die naar buiten kwam, maar een hartelijke ontmoeting werd het niet. "Hij zei: 'Steek die bloemen in uw gat!' Ik ben daar gaan staan uit protest tegen de Antwerpse politie, die qua gebruik van geweld ver boven andere korpsen in dit land uittorent", vertelt Mouton nu in een interview met Humo.

Ronde van Vlaanderen

In 2022 liep Mouton bij de finish van de Ronde van Vlaanderen het parcours op. Tijdens de finale van de Beker van België maakte hij zich vast aan een doelpaal. Verder blinddoekte hij Manneken Pis - en zichzelf - en hield hij bij het standbeeld een kartonnen bord omhoog met de tekst "Don't stay blind, De Croo".

In Nederland lijmde de man zich in een museum vast aan het glas voor het beroemde schilderij 'Het meisje met de parel'.