Caroline Gennez spreekt duidelijke taal over Frank Vandenbroucke na jarenlange vete

door: BVDO
Caroline Gennez
Afbeelding bron: Photonews

Caroline Gennez (Vooruit) is sinds vandaag opnieuw minister. Daarin moet ze opnieuw samenwerken met Frank Vandenbroucke na een jarenlange vete tussen de twee.

Caroline Gennez is sinds vandaag de nieuwe minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid. In 2009 was zij nog voorzitter van de partij en gaf ze geen ministerpost aan Frank Vandenbroucke. Dat zorgde voor een jarenlange vete tussen de twee. Dat duurde tot 2020, zo liet Gennez maandagochtend weten in De Ochtend op Radio 1.

“Ik was net als iedereen ontzettend verbaasd dat Conner Rousseau opnieuw Frank bracht”, klonk het. “Ik heb hem onmiddellijk een bericht gestuurd en gezegd: spons erover. Je moet niet in het verleden blijven hangen. Hij heeft meteen heel positief gereageerd.”

Volgens Gennez moeten op dit moment overal de rangen gesloten worden, ook in de federale regering over de begroting bijvoorbeeld. “Een begroting gaat niet over kille cijfers, maar over wat je doet om de levenskwaliteit van de mensen op peil te houden. Laten we stoppen met elkaar vliegen af te vangen. Tussen de meerderheid en de oppositie, maar ook binnen de regering.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24