Gert Verhulst doet opvallende oproep na interview met Bart De Pauw

door: PMN
Gert Verhulst in 'De Tafel van Gert'
Afbeelding bron: Play4

Bart De Pauw heeft voor het eerst in zeven jaar weer van zich laten horen. Hij deed dat in ‘De Tafel van Gert’. Er is heel veel gezegd en geschreven over die uitzending.

‘De Tafel van Gert’ haalde met het interview van Bart De Pauw een recordaantal kijkers. Het behaalde meer dan 500.000 kijkers, dat is dubbel zoveel als normaal. De meningen over de biecht van De Pauw zijn heel verdeeld.

Gert Verhulst laat in de HLN-podcast ‘De Mediawatcher’ zelf ook weten hoe hij denkt over z’n gesprek met De Pauw. Gert heeft daar een heel duidelijke mening over. “We moeten wel wezen.”

Gert Verhulst roept op om Bart De Pauw een tweede kans te geven

Gert roept op om de gevallen tv-maker te vergeven. “Wij kunnen ook vandaag nog altijd Bart De Pauw ingraven, met stenen naar hem gooien of van een rots gooien, maar in een beschaafde maatschappij denk ik toch dat we mensen een tweede kans moeten geven. Hoe erg de feiten ook zijn.”

De feiten zijn natuurlijk wel wat ze zijn. Dat kan niemand ontkennen. “Daar is ook geen discussie over. Wat hij gedaan heeft is fout, verwerpelijk”, gaat Verhulst verder. "Dat geeft hij zelf ook toe.” 

Op de redactie van ‘De Tafel van Gert’ was er ook discussie of ze dit wel zouden doen. Uiteindelijk werd beslist om het wel te doen en er geen tweede proces van te maken voor De Pauw. Verhulst had de bedoeling om met respect voor De Pauw hem ook eens zijn kant van het verhaal te laten horen.

Volg Redactie24 nu op Instagram