Gratis voetbal en Formule 1: Verandering bij Telenet is goed nieuws voor álle tv-kijkers, ook voor wie niet via Telenet kijkt

door: STS
tv kijken
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Bij Telenet wordt er een verandering doorgevoerd. En dat betekent goed nieuws voor alle tv-kijkers, ook voor wie niet via Telenet kijkt.

Telenet heeft besloten om het kanaal Play Sports Open te laten verdwijnen en de content ervan op te nemen in de zender Play6. De kanaalpositie van Play Sports Open wordt toegewezen aan Play6. De live sportuitzendingen zullen wel nog onder de naam Play Sports Open uitgezonden worden.

Op Play Sports Open was er gratis een beperkte selectie van wedstrijden uit verschillende competities van het betalende Play Sports te zien. Denk bijvoorbeeld aan een match buitenlands voetbal, of zo nu en dan een F1-race.

Die content wordt nu opgenomen in het aanbod van de zender Play6. En dat is goed nieuws voor alle tv-kijkers, want de Telenet-zender Play6 zit ook in het aanbod van andere tv-providers.

"Door de content van het Play Sports Open-kanaal te integreren in Play6 wordt deze toegankelijk voor zowel Telenet-klanten als niet-Telenet-klanten", klinkt het in een persbericht van Telenet.

Films, series en reality-tv

Plays Sports Open is nog tot 13 augustus gratis beschikbaar in het basistelevisieaanbod voor alle Telenet tv-klanten. Vanaf die dag wordt het aanbod geïntegreerd in Play6, dat daarnaast het bestaande aanbod van films, series en reality-tv blijft uitzenden.

Daar komt bij:

  • UEFA Europa League & Conference League op donderdag: 2 wedstrijden per speeldag.
  • Formule 1-kwalificatieritten op zaterdag (daags voor de GP), te beginnen met de GP van Nederland op zaterdag 24 augustus
  • Enkele Premier League-wedstrijden per seizoen te beginnen met de topper Chelsea-Manchester City op zondag 18 augustus.
  • Het beste uit de UFC.

De Spor

Ook de voetbalpodcast 'MIDMID' en de F1-podcast 'The Paddock' verhuizen mee naar Play6, het zoals sportdocumentaires als 'Mauve', 'De Spor' en 'Premier League Stories'.