Zo’n ijskoude temperaturen zien we niet te vaak voor Vlaanderen op de weerkaarten

door: PMN
Sneeuw
Afbeelding bron: Photonews

Het is nog even genieten van de sneeuwpret. Er komt namelijk een heel ander weertype onze richting uit.

Vanavond is het wisselend bewolkt met nog enkele winterse buien, meestal als smeltende sneeuw. Daarna blijft enkel in het noorden nog de kans op winterse buien bestaan. Elders wordt het droog met brede opklaringen. 

Daardoor kan het kwik snel naar beneden duiken (vooral in de gebieden met een sneeuwlaagje). We krijgen dus nagenoeg algemene vorst, met minima tussen -5 en -10 graden in het centrum en het oosten van het land, met lokaal kans op temperaturen tussen -10 en -15 graden.

Vrijdagochtend is het koud met op sommige plaatsen aanvriezende mist. In het noorden van het land is er nog kans op enkele zeer lokale winterse buien. Vervolgens wordt het droog en zonnig in de meeste streken. In de Ardennen kan het ochtendgrijs eventueel hardnekkig zijn. De maxima liggen tussen 0 en -4 graden in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas, rond 0 graden in het centrum en tussen +1 en +4 graden in het noordwesten. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. Dan krijgen we te maken met een heel ander weertype.

Het ziet ernaar uit dat ons weer zal bepaald worden door een zuidelijke tot zuidwestelijke luchtstroming. Dit lijkt te gaan resulteren in meestal droog weer met wolkenvelden en opklaringen. De maxima lijken te kamperen in de buurt van 9 graden in het centrum. Dat is toch een drie- à viertal graden boven het langjarig gemiddelde

Tags kmi