Weervrouw Sabine Hagedoren heeft goed nieuws voor volgende week: “Gaan we dan wel meer krijgen”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Vandaag kregen we nog eens de zon te zien. Krijgen we dit weer ook morgen?

“Vanavond en vannacht verdwijnen de stapelwolken”, licht weervrouw Sabine Hagedoren toe bij Radio 2. “Maar er komen nieuwe, middelhoge wolken in de plaats. Na middernacht brengen die ons ook regen. Het wordt 8 graden in Vlaanderen. Aan zee is er dan windkracht 6 met rukwinden tot 60 kilometer per uur.”

“Morgen is er meer wind dan vandaag. Er kunnen rukwinden zijn tot 60 kilometer per uur. Het wordt zo’n 11 graden. Eerst is er regen of sneeuw in de Ardennen. Later krijgen we opklaringen en buien.”

“Ook in het weekend blijft het erg wisselvallig weer. Er is af en toe een bui. Zaterdag buien in het oosten en meer zon in het westen. Het wordt 10 graden.”

“Ook zondag is er kans op buien en in de Ardennen kan dat een winterse bui zijn. Het blijft wisselvallig met maxima tot 10 graden.”

“Begin volgende week gaan we waarschijnlijk wel iets meer opklaringen krijgen. Er zijn nog wel altijd buien, maar ook vaak droog. Gedurende heel volgende week blijft het wisselvallig en wordt het niet warmer dan 10 graden. Het mooie standvastige weer zie ik niet meteen op de weerkaarten verschijnen.”