Vreselijk wat automobilist overkomt: Vastgebonden, overgoten met benzine en in kofferbak gestoken

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar deze twee personen. De man wordt gezocht in het kader van een gewelddadige overval. De vrouw was bij hem toen hij geld ging afhalen met gestolen bankkaarten.

Het was op 1 juni 2022, omstreeks 23.30 uur, toen twee personen een gewelddadige overval pleegden in de Pagodenlaan in Laken. De politie legt uit wat er gebeurde: "Een man parkeerde zijn voertuig op de parkeerplaats van zijn appartement. Toen hij uit zijn auto stapte, stormden twee gewapende personen op hem af. Ze bedreigden hem met een pistool en dwongen hem zijn bankkaarten, de geheime codes en zijn mobiele telefoon af te geven."

"Het slachtoffer werd vervolgens vastgebonden, overgoten met benzine en opgesloten in de koffer van zijn auto. Vier uur na deze feiten probeerde een man, vergezeld van een jonge vrouw, geld af te halen met de kaart van het slachtoffer, aan de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek."

"De persoon die probeerde geld af te halen is slank gebouwd en heeft een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtgekleurde trainingsbroek, een mouwloze gewatteerde jas, een hoed en een lange blauwe sjaal."

"De jonge vrouw is slank gebouwd en heeft donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een lichtgekleurde broek met een patroon, een groene hoodie en een wit jasje. Ze had ook een zwarte schoudertas bij. Aan deze persoon wordt gevraagd om zich te melden bij de politie."

Wie de speurders informatie kan bezorgen, wordt gevraagd om dit te doen via het gratis nummer 0800/30.300, of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.