Schrijnend verhaal nadat man uit raam valt en sterft: “Ze kwamen niet eens kijken naar hem”

door: BVDO
ziekenwagen
Afbeelding bron: pexels

Een 27-jarige Pool is vrijdagavond gestorven in Lotenhulle. Hij viel van de derde verdieping naar beneden.

Om 23.05 uur hoorden omwonenden een luide knal. Een man was van de derde verdieping naar beneden gevallen. Een eigenaar van een restaurant vlakbij ging poolshoogte nemen, nadat hij een paniekerig telefoontje kreeg van een kapster die daar woont.

Hij zag de man op straat liggen, maar voor hem kon geen hulp meer baten. “Ik durfde hem niet om te draaien, uit vrees om de situatie erger te maken. Ik heb zijn pols proberen te voelen. Toen begreep ik dat de man op slag overleden moet zijn”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Hij belde de hulpdiensten op die zeer snel ter plaatse waren. Volgens hem verbleven in het bewuste appartement drie Poolse mannen die hij kende omdat hij hen af en toe op straat zag. “Het appartement op de derde verdieping heeft een dakraam”, weet de man. “Je kan niet zomaar uit een dakraam naar beneden vallen.”

Het was opvallend dat de twee andere Polen niet kwamen kijken naar hun vriend. “De hulpdiensten en de politie stonden her meteen, maar die twee zijn niet naar beneden gekomen. Pas na een uur zagen we ze. De politie had ze gearresteerd en begeleidde hen naar buiten.”

Het parket is voorlopig karig met informatie. Het gaat om een onduidelijk overlijden klinkt het. Alle pistes blijven voorlopig open volgens het parket.

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags valpartij