Hebben zij Firdaous (11) doodgeschoten? Politie zoekt 2 mannen en deze auto met opvallend kenmerk

door: STS
Opsporingsbericht Firdaous
Afbeelding bron: Federale politie

Er zijn door de politie en het parket beelden verspreid van twee mannen die mogelijk wat te maken hebben met de dood van de 11-jarige Firdaous. Het meisje stierf toen haar woning in Merksem beschoten werd.

De feiten speelden zich op maandag 9 januari 2023 af. Omstreeks 18.20 uur werd een woning beschoten in de Nieuwdreef in Merksem. De 11-jarige Firdaous, die zich binnen bevond, werd geraakt en overleed. Haar vader en twee zussen van 13 en 18 jaar raakten gewond.

In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar twee mannen en een auto die voor en na de feiten gefilmd werden in de buurt. "Omstreeks 17.16 uur slaat een man vanaf de Vuurkruisenlaan de Houthulststraat in. Enkele minuten later wandelt hij, samen met een tweede man, aan de overkant van de straat. De eerste man wijst in de richting van de Vuurkruisenlaan en de Nieuwdreef en dan wandelen ze verder, voorbij het steegje waar later de auto zal worden geparkeerd."

"Om 18.12 uur rijdt een grijze Peugeot 308 door de Houthulststraat en slaat dan het steegje in. Dit steegje leidt naar garageboxen achter een woning. Even later komt de eerste man uit het steegje. Hij steekt de straat over en slaat de Vuurkruisenlaan in."

"Niet veel later volgt de tweede man op een donkere elektrische step. Aan zijn stuur hangt een witte zak. Ook hij rijdt de Vuurkruisenlaan in. Die straat komt 250 meter verder uit op de Nieuwdreef, waar de schietpartij plaatsvond."

"Enkele minuten na de schietpartij, om 18.22 uur, rijdt de man op de step terug de steeg in. Niet veel later volgt de andere man te voet. Even later, om 18.24 uur, rijdt de Peugeot weg richting de Laarsebaan."

Peugeot

"De eerste man is wellicht tussen de 20 en 30 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft donker haar en droeg een lange, lichtkleurige jas met kap, een donkere broek en lichte schoenen. Hij rookte en had een paraplu bij."

"De tweede man is ook normaal gebouwd en heeft donker haar. Hij droeg een lange, lichtkleurige donsjas met kap, een lichte broek en donkere schoenen. Hij verplaatste zich met een donkere elektrische step met een witte zak aan het stuur."

"De auto is een grijze Peugeot 308, type 7, ouder model. De carrosserie boven het rechtervoorwiel is zwart."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de politie te bellen via 0800/30.300. "Mogelijk gaat het om een reeks toevalligheden en hebben deze mannen niets met de feiten te maken, maar ook dan wil de politie hen graag spreken zodat deze piste afgesloten kan worden."