Meisje naar park gelokt en brutaal vermoord door gestoorde tieners: "Ik wil haar zien sterven"

door: STS
Brianna
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/briannagheymemorial

Een 16-jarig meisje is op verschrikkelijke manier gestorven. Ze werd doodgestoken door twee andere tieners.

Het slachtoffer, Brianna genaamd, werd maar liefst 28 keer gestoken nadat ze door twee 15-jarigen naar een park in de Engelse stad Warrington gelokt werd.

De twee daders zijn nu voor de rechtbank moeten verschijnen. Hun namen werden geheim gehouden. Het gaat een meisje en een jongen.

In de rechtbank kwamen schokkende sms-berichten die de twee uitwisselden aan het licht. Ze moedigden elkaar aan om na te denken over hoe ze een moord zouden plegen. Ze stelden ook een lijst van vijf mensen op die ze wilden vermoorden.

Uiteindelijk wilden ze Brianna vermoorden door haar pijnstillers te geven. Het transgendermeisje werd er ziek van, maar stierf niet. Toen werd besloten om haar naar het park te lokken en haar dood te steken.

Het plan werd uitvoering beschreven. "Wachten tot Brianna van de bus stapt. Dan wandelen we naar het park. We gaan naar de tunnel. Ik zeg het codewoord. Hij steekt haar in de rug en ik steek haar in de buik. Hij sleept het lichaam naar het (afgesproken, red.) gebied. We bedekken het gebied met takken enzovoorts."

"Ik wil haar zien sterven. Ik wil de schrik in haar ogen zien en haar horen schreeuwen."

Het slachtoffer werd dood teruggevonden in de modder door een koppel dat hun hond uitliet. Het meisje had verwondingen opgelopen die ze onmogelijk kon overleven. Zo werden haar keel en longen geraakt. Eén steek, van 11 centimeter diep, had haar in het hart geraakt, meldt The Sun.

Verdoezelen

In een poging om de misdaad te verdoezelen, stuurde het meisje daarna een bericht naar het slachtoffer. "Meid, is alles oké? Een meisje is vermoord in het park. De media hebben het erover. En waarom heb je ons achtergelaten voor een willekeurige jongen uit Manchester?"

Op sociale media schreef ze: "Brianna was een van de beste mensen die ik ooit ontmoette, zo'n goede vriendin. Het is misselijkmakend wat haar is aangedaan."

Heel het plan viel in duigen toen de politie een blikje en een flesje aantrof op de plaats van de misdaad. Er zat DNA op van het meisje en de jongen die nu terechtstaan.

Schuldig

De jury had vier uur nodig om tot het unanieme oordeel te komen dat de jongen en het meisje beiden schuldig zijn aan moord.

Op een latere datum zullen ze hun straf te horen krijgen. Ze blijven intussen opgesloten zitten.