Geweld op straat: Vijftiger steekt jongen (14) neer

door: STS

Een vijftiger heeft een jongen van 14 jaar neergestoken op straat. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het was dinsdagnamiddag rond 13.45 uur toen de feiten zich afspeelden, op de Genovevalaan in de Nederlandse stad Eindhoven. "Een passant trof het slachtoffer gewond aan en alarmeerde de hulpdiensten. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de tiener en bracht hem naar het ziekenhuis voor verdere behandeling", laat de politie weten.

"Wij startten onmiddellijk met een onderzoek en gingen op zoek naar de dader. Op basis van een goed omschreven signalement door getuigen konden we niet veel later in de omgeving een verdachte aanhouden."

Het gaat om een 59-jarige man uit Eindhoven. "De aangehouden verdachte werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek."

"Op de plek waar het slachtoffer werd aangetroffen, richtten we een plaats delict in. Forensisch rechercheurs deden daar onderzoek. De aanleiding voor dit steekincident wordt nog onderzocht."