Hilde De Baerdemaeker heeft wel erg mooie woorden voor ex-collega Jan Van den Bosch: "Echt genoten"

door: STG
Jan Van den Bosch - Zjef in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Jan Van den Bosch wist iedereen omver te blazen met nieuws dat niemand zag aankomen. De acteur bracht recent zijn eerste boek uit. 

Jan Van den Bosch wist vorige week iedereen te verrassen: naast acteren werkte de acteur die Zjef speelt in 'Familie' in alle stilte aan zijn debuutroman. Daarmee wil hij mentale gezondheid beter in de kijker zetten.

In een openhartig gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt hij over de postnatale depressie van zijn moeder én het verlies van een jeugdvriend op jonge leeftijd.“In Vlaanderen groeien zowat 40.000 kinderen in gezinnen op waar minstens één ouder geestesziek is. Ik heb de indruk dat mensen vlotter over hun geestelijke problemen praten dan pakweg in de jaren zeventig, maar het kan nooit kwaad om het nog meer onder de aandacht te brengen en dus nog meer bespreekbaar te maken", klinkt het vastberaden.

Ook zijn ex-collega in 'Familie' heeft hele mooie woorden klaar voor Jan. "Lang geleden dat ik nog eens een boek in één keer heb gelezen. Ferm, Jan! Heb echt genoten van je talent! Heerlijk boek", besluit Hilde De Baerdemaeker.

Janvandenbosh07102023.jpg
Afbeelding bron: Instagram: @janvandenbosch