Duik in de heerlijke wereld van de Italiaanse keuken: Recept voor garnalenspaghetti

door: WVDS
spaghetti
Afbeelding bron: Pixabay

Het recept voor garnalenspaghetti is een van de populairste Italiaanse recepten. Het combineert de smaken van verse garnalen of scampi's met de eenvoud van spaghetti om een overheerlijke en vullende maaltijd te creëren.

Recept garnalenspaghetti

Om garnalenspaghetti te maken, zult u het volgende nodig hebben:

- 200 gram spaghetti

- 250 gram garnalen of scampi's

- 2 teentjes knoflook

- 1 theelepel chilivlokken

- Olijfolie

- Zout en peper, naar smaak

- Verse peterselie, voor garnering

Bereidingswijze:

Stap 1: Begin met het koken van de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat het al dente is, niet te zacht.

Stap 2: Terwijl de spaghetti kookt, verwarm je een grote pan met een royale hoeveelheid olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflook en de chilivlokken toe. Laat het enkele minuten sudderen tot de geuren beginnen vrij te komen.

Stap 3: Zodra de knoflook goudbruin is, voeg je de garnalen toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper en kook tot de garnalen roze worden.

Stap 4: Nadat de garnalen gekookt zijn, voeg je de gekookte spaghetti toe aan de pan. Meng het geheel goed zodat de spaghetti bedekt is met de smaken van de garnalen en knoflook.

Stap 5: Schep de garnalenspaghetti in borden en garneer met verse peterselie voor wat extra kleur en smaak.

En daar heeft u het, een eenvoudig maar heerlijk recept voor garnalenspaghetti. Smakelijk eten!

Tags spaghetti