Thibau Nys lokt ergernis uit bij de concurrentie: “Met dank aan zijn vader”

door: AVL
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys schoot in zijn eerste veldritseizoen bij de profs als komeet uit de startblokken, maar slaagde er nadien niet in om de goeie lijn door te trekken. 

De jonge Nys won in het begin van het seizoen onder meer de befaamde Koppenbergcross, maar haalde nadien geen overwinningen meer binnen. Zondag wordt hij wel tot de favorieten gerekend op het BK veldrijden in Meulebeke.

Ook Jurgen Mettepenningen ziet in Nys een potentiële winnaar, al stoort Pauwels Sauzen-Bingoal-baas zich wel aan de vele aandacht van de media van de zoon van Sven Nys in tegenstelling tot renners als Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

"Dat komt ervan als je vader een van de grootste crossers aller tijden is. Een vader die zichzelf in de media profileert ook. Voilà, je kunt het kot al in brand steken", aldus een geërgerde Jurgen Mettepenningen bij Het Laatste Nieuws. 

"Hij heeft naam en faam, met dank aan zijn vader, en nu brengt hij zelf iets teweeg in het veldrijden. Maar als één renner, op basis van het voorbije seizoen, de titel verdient, is het Eli Iserbyt", zo benadrukt de manager.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24