Florian Vermeersch zonder ploeg na zware blessure? “Doen zoals Wout en Remco”

door: BVDO
Florian Vermeersch
Afbeelding bron: Photonews

Florian Vermeersch brak eerder dit jaar in de Ronde van Murcia zijn dijbeen. Er wacht hem een lange revalidatie.

Het was zijn eerste koers van 2024, maar het noodlot sloeg meteen toe voor Florian Vermeersch. Hij had nog nooit iets gebroken in zijn leven, maar liep nu een dijbeenbreuk op.

2024 moest het jaar van de grote doorbraak zijn, maar dat loopt nu eventjes anders. Hij spiegelt zich echter aan twee grote Belgische tenoren om terug te keren.

“Wat dat betreft, neem ik een voorbeeld aan Wout en Remco die allebei sterker zijn teruggekeerd na hun zware blessures. Dit moet me ook de kans geven om mijn lichaam te resetten, om te werken aan mijn zwakke punten”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Vermeersch is dit jaar ook einde contract, wat als geblesseerde renner het niet bepaald gemakkelijk maakt om te onderhandelen. Hij leeft echter op hoop.

“Toch ben ik er redelijk zeker van dat ik volgend seizoen niet werkloos zal zijn. Ik ben graag bij Lotto Dstny en de ploeg kent mijn potentieel. Maar ook andere ploegen kennen die. Ik hou momenteel al mijn opties open.”

Hij hoopt de komende weken al een beslissing te kunnen nemen over zijn nieuw contract, zodat de revalidatie een stuk vlotter nog en vooral zonder zorgen kan verlopen.