VTM

'The Voice Kids'-winnares Sikudhani kan het nog steeds niet geloven: "Te gek voor woorden"

door: COS
The Voice Kids - Sikudhani
Afbeelding bron: VTM

Vrijdag was het de 13-jarige Sikudhani die de digitale publieksjury van 'The Voice Kids' kon overtuigen. Pommelien Thijs pakt in haar eerste seizoen meteen de overwinning.

Sikudhani, een unieke naam die 'aangename verrassing' betekent in het Swahili, ontdekte al op jonge leeftijd haar passie voor zingen. Haar muzikale reis begon toen ze voor het eerst als vierjarige optrad op een verjaardagsfeestje.

Op haar 8ste stortte ze zich in zang- en pianolessen aan de muziekschool. Het is Sikudhani's grote droom om de muziekwereld te veroveren en anderen zelfvertrouwen te schenken, allemaal dankzij muziek.

"Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik in shock", vertelt Sikudhani aan Het Laatste Nieuws. "Ik had het écht niet verwacht. Vroeger zong ik vooral in de badkamer. En nu ben ik plots de winnares van 'The Voice Kids'? Dat is te gek voor woorden."

The Voice Kids - Sikudhani
Afbeelding bron: VTM

Sikudhani brengt meteen haar eerste, eigen single uit. Dat werd een cover van 'Who You Are' van de Britse zangeres Jessie J. "Dit nummer gaat over het feit dat het oké is om je soms niet helemaal oké te voelen", vertelt Sikudhani.

"Dat je jezelf moet kunnen zijn en je niet moet laten wegduwen in een wereld waar jaloezie, homofobie of racisme dat effect op je kunnen hebben. Ik probeer (zelf)zekerheid te geven aan wie het kan gebruiken, en daarnaast is het ook gewoon een heel leuk nummer om te zingen."