VTM

Nora Gharib barst in tranen uit: “Het enige wat we nog kunnen doen voor hen”

door: ASX
Nora Gharib  en Martine Jonckheere in 'De Verraders'
Afbeelding bron: VTM

Dagelijks worden we geconfronteerd met de verschrikkelijke beelden van de oorlog tussen Israël en Hamas. Beelden die er erg hard inhakken, ook bij VTM-gezicht Nora Gharib. Op Instagram plaatste de presentatrice van ‘The Voice Kids’ een emotionele oproep.

“Ik ben juist boodschappen gaan doen en plotse besefte ik: What a world, f*cked up”, zo begint Nora haar emotioneel betoog via Instagram Stories. “Ik heb al een paar keer geprobeerd om een video op te nemen waarin ik vanalles wil zeggen, maar ik geraak niet goed uit mijn woorden door de emoties”, gaat Nora verder.

“Eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat we moeten blijven praten over Gaza en Palestina, want wij zijn de stem van de mensen die er geen meer hebben. Wij moeten onze stem gebruiken in hun plaats, dat is het enige wat nog kunnen doen voor hen”, vertelt Nora die daarna in snikken uitbarst.

In een volgende video herneemt de actrice haar betoog. “Ik vind het belachelijk dat ik video’s online zet waarin ik zit te huilen, maar ik vind het belangrijk dat wij onze menselijkheid delen met elkaar. Deze wereld is zo al onmenselijk genoeg”, besluit Nora. Tot slot roept de actrice ook op om vandaag samen met haar naar het Steenplein in Antwerpen af te zakken voor een vreedzame mars.

Nora Gharib huilt
Afbeelding bron: Instagram @noragharib