Analist velt helder oordeel over ‘gefrustreerde’ Mario Stroeykens bij RSC Anderlecht

door: BVDO
Mario Stroeykens
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht won afgelopen weekend met het kleinste verschil van STVV. Doelpuntenmaker Mario Stroeykens mocht minder dan een kwartier voor tijd invallen.

77 minuten moest Mario Stroeykens wachten om in te vallen. Na zijn prestaties van vorig seizoen had iedereen een basisplek verwacht, maar daar dacht Brian Riemer duidelijk anders over.

Stroeykens werd uiteindelijk wel de matchwinnaar. Na zijn doelpunt trapte hij de bal in de herneming nog eens tegen de netten, voor velen een teken van frustratie bij zijn invallersrol.

“Zowel voor Leoni als Stroeykens is dit het jaar om echt te ontploffen”, zegt Thomas Chatelle aan Het Nieuwsblad. “Anderlecht moet voor hen de beste omstandigheden creëren om een volgende stap in hun carrière te zetten.”

“Sportief zijn zij de toekomst van Anderlecht en ook financieel kunnen zij op termijn belangrijk zijn. Wat mij betreft, moeten zij minstens 80 procent van de matchen starten. Het zou een slecht signaal zijn om die twee spelers nog in de wachtkamer te zetten.”

Volgens verschillende bronnen maakte Riemer de keuze om Stroeykens te sparen, omdat er dit seizoen heel veel wedstrijden zullen zijn voor RSC Anderlecht.