Nivea reageert na stevige kritiek op zonnecrème: "Vinden het zeer zorgelijk"

door: STS
zonnecrème
Afbeelding bron: pexels

Bij Nivea weerleggen ze de resultaten in een publicatie van Test Aankoop. Daarin kreeg een zonnecrème van het merk een onvoldoende.

Test Aankoop liet een aantal zonnecrèmes onderzoeken in een laboratorium en kwam tot de conclusie dat een aantal producten onvoldoende bescherming bieden. Daaronder ook Nivea Sun Kids ultra protect & play SPF 50+.

"We zijn het volstrekt oneens met de publicatie van Test Aankoop", laat Nivea weten. "We testen al onze Nivea Sun-formules en hun gelabelde SPF’s uitgebreid volgens internationaal gestandaardiseerde testmethodes. Verschillende onafhankelijke tests toonden aan dat de producten een SPF-waarde boven de 50 behaalden."

Verwarrend voor consument

"Op basis van deze onafhankelijke gevalideerde gegevens van erkende laboratoria en onze uitgebreide kwaliteitsnormen, komen we tot resultaten die haaks staan op die van Test Aankoop. De veiligheid van onze Nivea Sun producten is uitermate belangrijk voor ons. We vinden het zeer zorgelijk dat de resultaten van Test-Aankoop afwijken van die van ons en begrijpen dat dit uiterst verwarrend is voor de consument."

"Omdat we het beslist oneens zijn met de testresultaten van Test-Aankoop eisen we transparantie over de testmethode en roepen we Test Aankoop op om samen tot een eenduidige methode te komen voor de gehele productcategorie."

Kruidvat

Eerder reageerde ook Kruidvat al op de testresultaten, want ook de zonnecrème Kruidvat Solait Hydra 24h Sunmilk SPF 50 werd gebuisd.