Kruidvat ontkent beschuldigingen over ondermaats product: "Willen niet dat klanten hieraan twijfelen"

door: STS
Kruidvat
Afbeelding bron: Photonews

Bij Kruidvat ontkennen ze dat een zonnecrème die in hun winkels verkocht wordt niet zou voldoen. Tot die conclusie was Test Aankoop gekomen.

De consumentenorganisatie liet verschillende zonnecrèmes analyseren in een erkend laboratorium en buisde er een aantal. Daaronder bevindt zich de zonnecrème Kruidvat Solait Hydra 24h Sunmilk SPF 50. "Het product voldoet niet aan de bescherming die op de verpakking wordt beloofd", klonk het.

Bij Kruidvat spreken ze dat tegen. "Dit staat haaks op uitkomsten van onderzoeken die Kruidvat door erkende laboratoria heeft laten uitvoeren. Hierbij is dezelfde methodiek gehanteerd als door Test Aankoop. Testen met exact hetzelfde product lieten een SPF zien die ruim boven factor 50 ligt. Kruidvat Solait zonbeschermingsproducten voldoen dan ook volledig aan de gestelde veiligheidseisen."

Teleurgesteld

"Het laatste wat wij willen is dat onze klanten ook maar een seconde twijfelen aan de bescherming die onze zonneproducten bieden. Dat is de reden waarom wij nu in actie komen", laat Niek Schipper, Trading Director van AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, weten.

"We hebben meermaals geprobeerd de dialoog aan te gaan met Test Aankoop, maar dat heeft niet geleid tot het aanpassen van de publicatie, noch tot verder onderzoek van Test Aankoop naar de verschillende testresultaten. Daarover zijn we teleurgesteld."

Volg Redactie24 nu op Instagram