Hardnekkige zweetgeur in kleding? Kruidvat geeft raad: "Dit is een wondermiddel"

door: STS
Wasmachine
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Kleding die we dragen neemt zweet op, en bij sportkledij is dat nog meer het geval. Wat als een wasbeurt zelfs niet meer helpt om de hardnekkige geur eruit te krijgen?.

Bij Kruidvat zetten ze een aantal tips op een rijtje om een hardnekkige zweetgeur in kledij mee aan te pakken. Zo wordt aangeraden om de kledij in een emmer water te steken en daar azijn aan toe te voegen. Het geheel laat je een nachtje weken, en daags nadien steek je de kledij in de wasmachine. "Azijn is een wondermiddel. Draai na het weken een normaal wasprogramma en de zweetgeur is weg", klinkt het.

Ook soda toevoegen in de emmer water, in plaats van azijn, kan helpen. "Gebruik vooral geen baking soda, maar kristalsoda. Wrijf de stof van waar de zweetgeur zit tegen elkaar en laat het een half uur staan", raadt Kruidvat aan. Daarna spoel je het kledingstuk uit en geef je het een wasbeurt in de machine.

Wasverzachter

Kruidvat raadt ook aan om niet overdreven veel wasverzachter te gebruiken. "Wasverzachter kan in je kleding achterblijven en de bacteriën verantwoordelijk voor zweetgeur blijven hierin zitten." Een beetje minder wasverzachter dus, en eventueel wat azijn toevoegen.

Ten slotte zijn er nog twee manieren om zweetgeur te verwijderen. Je kan met een stoomstrijkijzer stoom blazen over de plek die je wil behandelen. En je kan het kledingstuk een dagje in de vriezer steken, dat zou ook moeten helpen.