Bol.com voert grote verandering door die klanten niet leuk gaan vinden

door: STS
Afbeelding bron: Bol.com

Er wordt een grote verandering doorgevoerd bij de Nederlandse webshop Bol.com. Klanten zullen hier vast niet tevreden mee zijn.

De verzending van een pakketje zal namelijk niet langer gratis zijn voor een bestelling vanaf 20 euro, maar pas vanaf een bestelling van 25 euro. Voor bestellingen onder de 25 euro bedragen de verzendkosten 2,99 euro.

Bij Bol wijzen ze erop dat ze al sinds 2012 het bedrag van 20 euro hanteerden en dat sindsdien nooit aangepast hebben aan de inflatie. "Tegelijkertijd zijn de logistieke kosten wel gestegen. Daarom hebben we besloten om de verzenddrempel te verhogen", vertelde woordvoerder Joost Morel aan de openbare omroep.

Professor Marketing Els Breugelmans (KU Leuven) toonde zich in het Radio2-programma 'WinWin' niet verbaasd over de ingreep. "We zitten in een periode waarin de consument aanvaardt dat alles duurder wordt. Onze energiefactuur, onze telecomfactuur, de voedselprijzen... Alle prijzen zijn de laatste tijd gestegen. Mensen vinden dat nu normaler dan een tijd geleden."

Ze denkt dat de strategie van Bol zal werken: klanten zullen meer uitgeven om toch de gratis verzending te behouden. "Mensen zullen vaak net boven dat bedrag uitkomen om die gratis verzending toch maar te krijgen."

Gratis verzending van Nederlandstalige boeken

Opmerkelijke uitzondering op de regel: Nederlandstalige boeken. Die worden gratis verzonden als je ze bestelt bij Bol.