Albert Heijn voert wijziging door: “Voortaan staat deze informatie ook op de verpakkingen”

door: PMN
Albert Heijn
Afbeelding bron: MRO

Wie gaat winkelen bij Albert Heijn zal voortaan nog wat meer informatie terugvinden op de verpakkingen van de producten. De supermarkt voert immers een wijziging door.

Voortaan kan je in Albert Heijn ook de CO2-uitstoot (of schattingen daarvan) op de verpakkingen van haar huismerkproducten (kip, varkensvlees, eieren, zalm en groenten) en op de recepten terugvinden. Je zal het kunnen herkennen aan een klein informatiewolkje op het product met de hoeveelheid CO2 per kilogram product. De bedoeling is dat deze informatie in de toekomst zal uitgebreid worden naar zoveel mogelijk producten.

"Veel klanten willen hun uitstoot verminderen, maar missen vaak de duidelijke informatie die ze nodig hebben om de juiste keuze te maken", licht de supermarkt toe. “Vanaf nu biedt Albert Heijn die duidelijkheid wel: dankzij informatie over CO2-uitstoot (...) kunnen klanten direct zien wat de impact van hun keuze is."

Bij recepten zal een pictogram laten zien in welke categorie het recept valt qua uitstoot, van zeer laag tot zeer hoog. In de winkelapp is het ook mogelijk om recepten te filteren op CO2-uitstoot.