Verandering voor kindergeld? "Kinderbijslag is voor veel gezinnen van essentieel belang"

door: MRO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Melissa Depraetere, voorzitter van Vooruit, stelt in een interview in 'De Morgen' voor om het kindergeld enkel te indexeren voor de laagste inkomens. Deze verandering voor de kinderbijslag ziet cd&v-voorzitter Sammy Mahdi absoluut niet zitten.

"De werkloosheidsuitkeringen worden geïndexeerd. Ik zou niet weten waarom de kinderbijslag van onze gezinnen dan niet geïndexeerd moet worden. Met dit nieuwste voorstel maakt Vooruit werken voor veel mensen weer heel wat minder interessant", stelt Sammy Mahdi.

"Als het van de socialisten afhangt, wordt wie werkt en tot de middenklasse behoort, gestraft. Totaal onbegrijpelijk. De kinderbijslag is voor veel gezinnen van essentieel belang om te kunnen zorgen voor hun kinderen."

"Denk maar aan het aankopen van schoolgerief of het bekostigen van hobby's. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat de kinderbijslag de beste buffer is tegen kinderarmoede."

"Onze welvaartsstaat is gebouwd op solidariteit. Als je die welvaart in stand wil houden, moeten mensen het gevoel hebben dat iedereen een faire bijdrage levert én dat iedereen voldoende ondersteund wordt."

"De werkende middenklasse is al bij één van de meest belaste groepen via ons progressief stelsel. Het zou gewoonweg onrechtvaardig zijn om hen te discrimineren door hen een indexering van de kinderbijslag te ontzeggen. Het beleid mag nooit alleen gericht zijn op de laagste lonen", besluit Mahdi.