“Frank Vandenbroucke is wel degelijk nalatig geweest”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Op zijn minst 400.000 Belgen werden op corona getest met vals of dubieus materiaal. De regering wist dat, maar zweeg erover. Dat berichtte Het Laatste Nieuws.

Kamerlid Kathleen Depoorter (N-VA) wierp de vraag dan ook meteen voor de voeten van de minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) in de plenaire vergadering.

Die reageerde dat volgens zijn informatie de problematiek rond onder andere de I-clean swabs beperkt is en dat zijn voorganger, gewezen minister De Block (Open Vld), verantwoordelijk was voor de aankoop.

“Maar dan is het geheugen van de minister toch kort”, stelt Kathleen Depoorter, “Want ik wees hem in september 2021 op het feit dat de in januari van dat jaar in quarantaine gezette I-Clean swabs nog altijd verkocht en gebruikt werden, ondanks vermeende gezondheidsproblemen.”

Vandenbroucke gaf aan dat men op dat moment een uitgebreid toxicologisch onderzoek uitvoerde maar ondernam verder geen stappen om ze uit de handel te halen. “Minister Vandenbroucke is dus wel degelijk nalatig geweest, met alle gevolgen voor de gezondheid van de gebruikers”, besluit Kathleen Depoorter.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24