Conner Rousseau reageert op heisa rond hem: "Had wel wat gedronken, maar..."

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft gereageerd nu het parket een onderzoek naar hem gestart is. Aan de basis ervan liggen racistische uitlatingen die Rousseau gedaan zou hebben in het bijzijn van politieagenten.

De feiten zouden bij een café in Sint-Niklaas hebben plaatsgevonden, in de nacht van 1 op 2 september, tijdens de Vredefeesten.

"Ik kan daar natuurlijk niet heel veel op zeggen. Want ik heb dat zoals de rest van Vlaanderen vernomen via de pers. Het parket heeft mij nog altijd niet officieel gecontacteerd", zei Conner Rousseau in 'Terzake'.

"Ik ben daar uiteraard geweest, dat is een café dichtbij mijn woonplaats. Ik heb daar wel wat gedronken, zeg maar. Maar wat ik mij herinner van die avond, is toch vooral iets grappend, iets amusant, iets vriendschappelijk."

"De zaken die ik nu lees, verbazen mij. Ik herinner mij niet wat er allemaal exact gezegd is. Maar alleszins is alles wat ik mij herinner zeer amicaal en vriendschappelijk gebeurd."

"Ik zit ook met vragen en ik hoop dat ik zo snel mogelijk gehoord wordt en geïnformeerd wordt. Zodat ik weet wat mij ten laste wordt gelegd en ik duidelijkheid kan krijgen en kan geven."