Bezorgde Tom Van Grieken waarschuwt: “Moeten het beschermen uit liefde voor ons volk en onze mensen”

door: PMN
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Volgend jaar zijn er de verkiezingen. De verwachting is dat Vlaams Belang die zal winnen. Voorzitter Tom Van Grieken maakt zich intussen wel grote zorgen.

Tom Van Grieken deelde zijn bezorgdheid in zijn kersttoespraak. “Onze christelijke tradities in Vlaanderen staan onder druk”, waarschuwt Van Grieken op de website van het Vlaams Belang.

Van Grieken vindt het afgelopen jaar “één langgerekte woke-aanval op onze manier van leven.” ‘Queen Nikkolah’ vond hij een triest dieptepunt.

“Alsof het nog niet voldoende is dat kerstmarkten wintermarkten en paaseieren verstopeieren worden en dat Zwarte Piet gedegradeerd wordt tot roetveegpiet.”

De voorzitter van Vlaams Belang benadrukte het belang van onze tradities, zoals Kerstmis.  “Onze tradities doen ertoe”, klinkt het. “We moeten ze beschermen uit liefde voor ons volk en onze mensen.”

Van Grieken staat ook stil bij iedereen die het moeilijk had dit jaar. “Denkt u maar aan al die gepensioneerden die heel hun leven gewerkt hebben en met hun schamel pensioen hun rusthuisfactuur niet kunnen betalen en moeten aankloppen bij hun kinderen."

“Of al die jonge koppels die er niet in slagen een eigen woning te kopen. Die alleenstaande moeder die tegenslag heeft en al jaren moet wachten op een sociale woning terwijl nieuwkomers uit heel de wereld er vanaf dag één recht op hebben.” 

Van Grieken zegt dat er een grote groep werkenden is die het einde van de maand steeds moeilijker haalt. "Het maakt me kwaad dat er hier een politieke elite aan de macht is die niet bezig is met het einde van de maand voor de gewone mensen, maar met het einde van de wereld en klimaathysterie.”

“Er moet een kracht komen vanuit de bevolking die zegt dat onze mensen weer op de eerste plaats moeten komen. Er moet een politieke partij aan de macht komen die ageert vanuit de liefde voor ons volk, die maar één belang voor ogen stelt en dat is het belang van de gewone Vlaming."

"Ik hoop oprecht dat die kracht het Vlaams Belang mag zijn, maar dat ligt niet in mijn handen, maar in uw handen. Enkel als we samen ervoor gaan, zij aan zij, kunnen we ervoor zorgen dat 2024 een begin is van een nieuw tijdperk.”