“Echt onwezenlijk”, “Ik heb geen woorden”, BV’s nemen afscheid van Brik Van Dyck

door: WVDS
Brik Van Dyck
Afbeelding bron: Instagram @brik.van.dyck

Op zaterdag kwam het nieuws van het overlijden van acteur en scenarioschrijver Brik Van Dyck op 52-jarige leeftijd. Brik Van Dyck was onder meer gekend voor zijn rollen in Fair Trade en Familie, maar stond ook in het theater aan de zijde van onder andere Sven De Ridder, met wiens theaterhuis hij nauw samenwerkte.

Heel wat BV’s nemen op hun manier afscheid van wat door iedereen als een geweldig warme man omschreven wordt. Ze allemaal opsommen zo te veel zijn. Maar we hebben enkele reacties hieronder opgesomd. Wendy Van Wanten post een foto op haar verhaal. Brik was de scenario schrijver van het theaterstuk: Wie wordt de man van Wendy. 

Ianthe Tavernier schrijft: "Lieve Brik, jij blijft voor alijd onze weekend cowboy", James Cooke neemt afscheid: "Rust zacht schone mens, harde werker". Kürt Rogiers is diep geraakt: "Al een hele dag mee bezig, wat een slag in het gezicht. Groot verlies, veel moed voor al je geliefden".

Alex Agnew had bewondering voor Brik, die hij aan het begin van zijn carrière leerde kennen. “Voor mij was je altijd een comedy-broer. Eén van ons. Een compagnon de route toen er nog geen wegen aangelegd waren en de wereld aan onze voeten lag. Ik ga je missen, buddy, want ik ging ervan uit dat we nog wel eens een avond op café zouden eindigen. Veel sterkte aan je familie, je kinderen en eveneens aan je podiumfamilie. Rust vooral niet zacht, maar laat ze, waar je nu ook bent, maar eens ouderwets goed lachen. See you later, brother.”

Ook Kristel Verbeke gaat Brik missen. “Ik heb geen woorden om uit te leggen hoe ik me nu voel. Het nieuws van jou te verliezen als vriend en collega, hakt er serieus in. Dankzij jou en Sven durfde ik komedie spelen en vond ik de kracht in mezelf om terug op het podium te staan en te genieten van elke show!”

Brik Van Dyck schreef ook mee aan de shows van Kamal Kharmach. “Lieve Brik. Ik had het u zo gegund dat je die strijd zou winnen. Het lot besliste echter anders, echt onwezenlijk. Ik wens al uw geliefden en naasten alle liefde en sterkte. Uw madam, uw kindjes, en uw partners in crime Sven en Marc. Je was even fantastisch als hilarisch. Jouw laatste woorden aan mij waren ‘Merci voor alles’. Maar JIJ bent bedankt, Brik. We verliezen een komisch monument in Antwerpen, maar vooral een prachtig mens op aarde. Het ga je goed!”

Tags