Laat je geld veilig renderen: termijnrekeningen die de hoogste intrest opleveren

door: MRO
geld sparen
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

De rente stijgt stilaan en sparen wordt dus opnieuw interessanter. Wie zijn spaargeld op een veilige manier wil laten renderen, kan kijken naar een termijnrekening.

Een termijnrekening is een spaarproduct waarbij je een bedrag voor een bepaalde periode vastzet tegen een vaste rente. De rente van een termijnrekening ligt vast gedurende de looptijd van de termijnrekening.

Je betaalt roerende voorheffing, waardoor er een verschil is tussen bruto en netto rente. Die voorheffing wordt automatisch afgehouden op het einde van de looptijd. 

Volgens het gespecialiseerde Spaargids.be biedt ING op dit moment de hoogste rente op een termijnrekening. Het gaat om 4,00% bruto rente wat neerkomt op 2,80% netto rente op een termijn van 6 maanden.

Wie zijn geld lange tijd wil vastzetten, kan terecht bij Izola Bank. Op een termijnrekening van 10 jaar krijg je een netto rente van 2,59% en op een termijnrekening van 7 jaar krijg je een netto rente van 2,555%. 

Europabank biedt een netto rente van 2,38% op een termijnrekening van 4 jaar en Axa en Crelan bieden diezelfde netto rente van 2,38% op termijnrekeningen van 3 jaar.