Boer rijdt motard van politie omver met tractor van 8 ton

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Het boerenprotest heeft opnieuw een slachtoffer geëist. Een boer heeft met zijn tractor een motard van de politie omvergereden. Eerder raakte al een trucker levensgevaarlijk gewond.

Het incident deed zich voor op de E40 ter hoogte van Vottem, een deelgemeente van Herstal. Om 00.40 uur 's nachts reed een jonge boer met zijn tractor over de pechstrook. Een motard van de politie die de colonne begeleidde, werd aangereden toen de boer naar de rechterrijstrook stuurde.

"De 400 kg van de motor waren duidelijk geen partij voor de 8 ton van de tractor", schrijft Sudinfo. De motard liep verwondingen op en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Er werd aanvankelijk gevreesd voor meerdere breuken, maar de gezondheidstoestand van de agent was uiteindelijk minder zorgwekkend dan gedacht. Hij is wel arbeidsongeschikt.

Het parket van Luik liet proces-verbaal opstellen omdat de jonge boer zich weerspannig gedroeg bij zijn aanhouding. Hij werd na een nacht in de cel vrijgelaten.

Donderdag raakte een trucker levensgevaarlijk gewond toen hij met zijn vrachtwagen inreed op de staart van een file die ontstaan was door het protest van de boeren. Lees er hier meer over.