Sergio Herman herdenkt zijn doodgeboren zoontje Josha op een bijzondere manier

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In 2017 verloren Sergio Herman en zijn vrouw Ellemieke hun zoontje Josha, die vlak voor de geboorte overleed. De kok heeft in Japan een eerbetoon gebracht aan zijn zoon.

Sergio Herman en Axel Daeseleire trekken vanavond voor hun laatste reis voor ‘Sergio & Axel' naar Japan. De Nederlandse kok wilde niet alleen voor de Japanse keuken naar het land reizen, hij wilde ook de Zojojitempel zien, een plaats waar ouders naartoe trekken uit eerbetoon voor hun jong gestorven en doodgeboren kinderen.

de Zojojitempel is een gigantische boeddhistische tempel midden in de stad. Het staat er vol met kleine kleurrijke standbeeldjes die Jizo, de Japanse god van de kinderen, symboliseren. “Het is een mooi symbool. Die draaiende molentjes geven een beetje leven. Het maakt het weer vrolijk”, zegt de kok. Sergio zocht tijdens zijn bezoek ook een molentje uit die hij bij een van de standbeeldjes plaatste.

Sergio en zijn vrouw Ellemieke verloren de jongen in maart van 2017 toen de zwangerschap er bijna volledig op zat. “Ik sta er elke dag bij stil. De dag dat hij dood ter wereld is gekomen, zijn pijnlijke herinneringen. Nu kunnen we er anders naar kijken en aanvaarden we dat. We koesteren de momenten dat we hem gezien hebben. We willen dat ook niet wegsteken. Ik draag altijd een ketting die me aan hem doet denken”, vertelt Sergio.