Ruben Van Gucht eerlijk over zijn huwelijk met Blanka: “Ik wist het op voorhand”

door: PMN
Ruben Van Gucht - Blanka Vlasic
Afbeelding bron: Photonews

Voor Ruben Van Gucht (37) breekt er vakantie aan. Het was voor hem een drukke periode met de voorjaarsklassiekers. Nu kan de riem er even af.

Sportjournalist Ruben Van Gucht gaat met vakantie naar Kroatië. Daar woont zijn vrouw Blanka Vlasic met hun zoontje Mondo. Voor Ruben wordt het dus een blij weerzien met zijn gezin.

“Blanka is Kroatisch en woont ginder. En ik hier. We zien elkaar daardoor niet veel. Door de voorjaarsklassiekers, de midweekwedstrijden en mijn verplichtingen in het weekend, zoals ‘Radio 2 Weekwatchers’ op zaterdag, was er gewoon geen ruimte om haar de afgelopen maanden te bezoeken”, licht Ruben toe bij Het Laatste Nieuws.

Ruben wist op voorhand dat zijn huwelijk met Blanka niet doorsnee zou zijn

Ruben zegt dat hij regelmatig eens twee dagen vrij had maar dat het niet makkelijk was om dan ook nog eens een vlucht te vinden. Met het einde van de voorjaarsklassiekers is zijn agenda een stuk leger en kan hij gaan genieten van zijn gezin. Iets waar hij veel zin in heeft.

Ruben en zijn vrouw wonen op 1.300 kilometer van elkaar. De sportcommentator zegt dat dit voor hem best wel meevalt in afstand. "Ik begrijp dat anderen onze situatie misschien bizar vinden, maar dat is dan hun probleem. Voor mij is dit niet vreemd. Ik wist op voorhand dat het zo en dus niet doorsnee zou zijn. En dat is oké voor mij.”