Weerman is er echt niet gerust in: "Hopelijk niet te veel schuifpartijen"

door: STS
Ongeval - wrak
Afbeelding bron: Photonews

Bram Verbruggen wil iedereen erop wijzen dat het gevaarlijk glad kan worden op de baan. Zowel vannacht als donderdagochtend is het oppassen geblazen.

Woensdag wisselden wolken en opklaringen elkaar af, bij temperaturen van 5 à 6 graden. Er waren ook buien.

"En die kunnen nog altijd een winterse toets hebben, er kan nog altijd wat smeltende sneeuw bij zitten, of eventueel wat korrelhagel. Maar het gaat in Vlaanderen vooral om regen", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

"In West-Vlaanderen zit je vandaag het best, want daar zijn de opklaringen het breedst. Daar krijgen ze ook weinig of geen buien."

Vanavond kan er ook nog een bui vallen. "En vooral die buien zijn toch wel gevaarlijk. Want daar waar er een buitje valt, en waar er daarna opklaringen zijn, kunnen er ijsplekken ontstaan."

Vannacht gaat het overal vriezen, bij -2 tot -4 graden. "Op veel plaatsen is het uitkijken vannacht, want de temperatuur zal pijlsnel naar beneden gaan. Waar het nat ligt, kan je gaan schuiven."

"In de loop van de nacht krijgen we op veel plaatsen ook nevel en mist. Dat kan rijmplekken veroorzaken."

Donderdag gaat grijs en glad van start. "Hopelijk zijn er 's ochtends niet te veel schuifpartijen. In de loop van de dag krijgen we opklaringen, maar op de meeste plaatsen zal dat pas na de middag zijn. Het wordt amper 1 à 2 graden."