Sabine Hagedoren waarschuwt iedereen: "Dat wordt oppassen geblazen!"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Sabine Hagedoren waarschuwt voor de winterse neerslag die op ons afkomt. Het gaat glad worden.

Dinsdag werd een grijze dag, met periodes van regen. Het kwik bereikte 1 à 2 graden in de Kempen en 4 graden in het centrum.

"Het is kletsnat weer. Lokaal kan er misschien wat smeltende sneeuw komen", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

"In het eerste deel van de nacht wordt het in het grootste deel van Vlaanderen droog, met brede opklaringen, maar de temperaturen gaan de dieperik in, richting het vriespunt. Dat betekent oppassen voor ijsplekken."

"In het tweede deel van de nacht en ook woensdagochtend gaat een nieuwe neerslagzone winterse neerslag geven. Op veel plaatsen gaat dat sneeuw zijn. Ook voor Vlaanderen zit de kans erin."

"In het noorden van het land kan er 0 tot 3 centimeter vallen, in het centrum van het land 1 tot 5 centimeter en in het zuiden kan het gaan tot 10 centimeter, of lokaal iets meer."

Woensdagvoormiddag blijft de kans op sneeuw bestaan. "In de loop van de dag wordt het droger, met misschien zelfs een paar opklaringen langs de grens met Nederland."

"In de namiddag en avond verwachten we opnieuw een winterse neerslagzone voor Vlaanderen. Het wordt oppassen voor gladheid, met temperaturen op of onder het vriespunt. Tot donderdagochtend is het oppassen geblazen."