Oplichters vinden nieuwe truc om mensen geld af te troggelen: ‘Raak niet in paniek’

door: PMN
laptop e-mail phishing
Afbeelding bron: pexels

Oplichters zitten niet stil. Ze hebben een nieuwe truc gevonden om mensen geld afhandig te maken. De oplichters passen die truc nu massaal toe.

Het gebeurt steeds vaker dat oplichters zich voordoen als iemand van de overheid. Ze hopen op die manier het vertrouwen van hun slachtoffer te winnen. Dat meldt Safe on Web.

“Vorige week ontvingen we meer dan 6.000 phishingberichten op verdacht@safeonweb.be die zich voordeden als overheidsdiensten”, klinkt het bij Safe on Web. “Bestudeer de URL's waarnaar je wordt doorverwezen en het e-mailadres van de afzender altijd zorgvuldig voordat je antwoordt.”

Oplichters doen zich steeds vaker voor als iemand van de overheid

De oplichters gaan dus vooral via e-mail te werk. Als je een dergelijke mail ontvangt, raak dan niet in paniek. Het is belangrijk om op geen enkele link te klikken. Een e-mailadres dat oplichters vaak gebruiken is vlaamseoverheid@mail.ioewmdicew.info. Dit is uiteraard een vals e-mailadres.

Wanneer je twijfelt, kan je best via de officiële kanalen contact opnemen met je bank. Als het gaat om een frauduleuze e-mail, verwijder deze dan onmiddellijk.

Tags oplichters