Ouders laten hulpbehoevende dochter 146 kilogram zwaar worden en sterven in smerige kamer

door: STS
Kaylea
Afbeelding bron: Facebook.com/kaylea.titford.5

Een vader en een moeder staan terecht nadat ze hun zorgplicht niet nakwamen ten opzichte van hun hulpbehoevende tienerdochter.

Het koppel uit Newton, in Wales, zou hun 16-jarige dochter Kaylea verwaarloosd hebben. Het meisje, dat geboren werd met spina bifida (open rug) en in een rolstoel zat, at vijf afhaalmaaltijden per week en moest leven in erbarmelijke omstandigheden..

Het meisje kreeg ernstig overgewicht, tot het punt waarop ze 146 kilogram woog, met een BMI van 70.

Toen ze dood werd aangetroffen in haar vieze slaapkamer, waren haar nagels al zes maanden niet meer geknipt. Ze was al meerdere weken niet meer gewassen en had maden op haar lichaam. Er lagen overal gebruikte 'puppy pads', urine-absorberende matjes, normaal gebruikt voor jonge honden.

De vader verklaarde in de rechtbank dat zijn vrouw alles deed in huis. "Ik ben geen erg goede partner of vader. Ik doe thuis niet veel", citeert The Sun de man.

"Zij is een vrouw. Ik kan niet wat zij allemaal kan. Ik voel mij slecht. Nu denk ik dat ik meer gedaan had kunnen hebben. Ik ben niet de perfecte vader."

De vader ontkent doodslag door grove nalatigheid en het veroorzaken of toelaten van de dood van een kind. De moeder heeft daarentegen schuldig gepleit voor dezelfde aanklachten. Het proces wordt voortgezet.

Download nu de gratis app van Redactie24