"De 'liefde van mijn leven' vergiftigde mij met abortuspillen toen ik zwanger was"

door: STS
Catherine & echtgenoot
Afbeelding bron: Instagram.com/p/B-NklbLnlXI/

Een vrouw heeft een schokkende ontdekking gedaan over haar echtgenoot. Die vergiftigde haar met een stof die in abortuspillen zit.

Catherine Herring uit de Amerikaanse staat Texas en haar echtgenoot Mason waren tien jaar lang gelukkig getrouwd. Tot de man zijn duistere geheim aan het licht kwam. De vrouw ontdekte dat haar man een stof door haar drinken mengde.

Alles begon toen de vrouw weet kreeg van intieme sms'jes tussen haar echtgenoot en een van zijn vrouwelijke collega's. De affaire deed de man verhuizen, hij liet zijn vrouw en twee jonge kinderen achter. Het einde van de relatie leek onafwendbaar, tot Catherine hem vertelde dat ze zwanger was.

De man bedacht zich en wilde opnieuw intrekken bij Catherine, die daarmee akkoord ging. Het leek erop dat hun relatie hersteld kon worden, tot Mason op een dag ontbijt in bed klaarmaakte voor zijn vrouw. Dat stelde niet veel voor: een beschuit en een glas water.

Buikkrampen

"Hij begon aan te dringen dat ik het ontbijt moest opeten omdat hij naar zijn werk moest, en er klonk boosheid in zijn stem", vertelde ze aan The Sun. Ze merkte dat het water in het glas troebel was en wist onmiddellijk dat ze vergiftigd was. Kort nadat haar man vertrok, kreeg ze hevige buikkrampen en begon ze uit haar vagina te bloeden.

De vrouw belandde in het ziekenhuis. Ze had er moeite mee om te geloven dat haar echtgenoot in staat was tot het ergste. "Ik wilde zo graag dat ik het mis had. Dat er een andere verklaring was, want het gaat om je echtgenoot, van wie je houdt en waar je kinderen mee hebt."

De vrouw ging op zoek naar bewijsmateriaal en verzamelde gedurende de weken nadien stalen van drinken dat ze van haar man kreeg. Die werden aan een privédetective bezorgd. Tests wezen uit dat de vrouw drankjes had gekregen die aangelengd waren met misoprostol, een chemische stof die regelmatig wordt gebruikt om een abortus op te wekken.

Camera's

Misoprostol zit ook in medicatie om maagzweren te voorkomen. Toen de vrouw verpakkingen van het middel Cyrux terugvond in de vuilnisbak, besloot ze om verborgen camera's te installeren in hun woonst. Tot haar afgrijzen zag ze nadien op de beelden dat haar echtgenoot haar bessensap aanlengde met het poeder.

Ze stapte naar de politie, die haar man arresteerde. Hij kreeg later 180 dagen gevangenisstraf opgelegd. Hij mag geen contact hebben met zijn jongste dochter, die enkele maanden na zijn arrestatie geboren werd. Het kind werd niet enkel prematuur geboren, maar heeft ook een ontwikkelingsachterstand en is afhankelijk van een voedingssonde.

De vrouw vindt de 180 dagen gevangenisstraf die haar ex kreeg een lachertje. "Ik vind niet dat 180 dagen rechtvaardig is voor je kind te willen vermoorden op zeven verschillende momenten. Ik ben wel dankbaar dat hij eindelijk schuld bekend heeft."