Vermijd enorme bacteriegroei: Maak deze fout niet bij het afwassen

door: LHX
afwasspons
Afbeelding bron: pexels

Wring jij je sponsje uit na het afwassen? Het maakt een groot verschil, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Een natte, warme omgeving is een paradijs voor micro-organismen. Daarom wring je maar beter je afwassponsje uit, telkens als je het gebruikt hebt.

Afwassponsjes kunnen wel 45 miljard bacteriën per vierkante centimeter bevatten. Daaronder vinden we soorten zoals E. Coli en salmonella, die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.

Deze bacteriën groeien het snelst in vochtige omstandigheden zonder veel zuurstof – precies wat je sponsje biedt als het nat blijft na gebruik. Door het goed uit te wringen, maak je het een stuk minder aantrekkelijk voor de bacteriën: uit onderzoek blijkt dat droog materiaal wel 90% minder bacteriegroei kan hebben in vergelijking oppervlakken die voortdurend vochtig zijn.

Vergeet dus niet dat een simpele actie een wereld van verschil kan maken. Je sponsje uitwringen na gebruik is een kleine moeite met een groot effect op de hygiëne in je keuken!