Opgepast in de zon: "Dan kan je kanker krijgen rond en in de ogen"

door: STS
Zonnebril - zwembad - vakantie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De zon schijnt dezer dagen volop en dat betekent dat we maatregelen moeten nemen om ons te beschermen. Niet enkel voor onze huid, door ons regelmatig in te smeren, maar ook voor onze ogen.

Het is eerst en vooral belangrijk om te kiezen voor een zonnebril die de juiste bescherming biedt. En die dan ook te dragen, want de zon heeft wel degelijk een invloed op de gezondheid van onze ogen.

"Je kan sneller cataract ontwikkelen of kanker krijgen rond en in de ogen", vertelde oogarts Liselotte Aerts bij 'Radio2 Aan Zee'. "En ook voor mensen met maculadegeneratie heeft de zon gevolgen."

Slijtage van netvlies

Maculadegeneratie is een aandoening in het centrale gedeelte van het netvlies. Er treedt dan een soort slijtage van het netvlies op, waardoor je minder scherp gaat zien. Mensen die hieraan lijden moeten zeker een zonnebril dragen, want anders zal deze slijtage versnellen.

Wie op uitstap is en ontdekt dat de zonnebril thuis is achtergebleven, doet er goed aan om een petje of een hoed te dragen om de ogen te beschermen.

Volg Redactie24 nu op Instagram