Zoete seizoensgroenten, tonijn en eieren: met dit recept maak je een verleidelijke smaakvolle salade

door: WVDS
salade niçoise
Afbeelding bron: Pixabay

Als je een lichte, frisse en voedzame maaltijd zoekt, dan zal een traditionele salade niçoise zeker in de smaak vallen.

 

Deze iconische Franse salade is een fantastische manier om van verse seizoensproducten te genieten. Hij is rijk aan proteïnen, dankzij de tonijn en eieren, en zit boordevol vitamines uit de verse groenten.

Recept voor een smaakvolle salade niçoise

Deze klassieke Franse salade combineert verse groenten met ei en tonijn voor een geweldige combinatie van smaken. Wij geven je hieronder een stap-voor-stap recept, zodat je deze heerlijke salade zelf thuis kunt bereiden.

Ingrediënten:
4 middelgrote eieren
500 gram kleine nieuwe aardappelen
200 gram fijne sperziebonen
4 verse tomaten
1 rode ui
2 blikken tonijn in olijfolie
16 ansjovisfilets
Zwarte olijven
1 krop sla naar keuze
Kappertjes
Verse basilicum
Voor de dressing: olijfolie, rode wijnazijn, Dijon mosterd, zout en peper

Bereidingswijze:
1. Begin met het koken van de eieren tot ze hard zijn, dit duurt ongeveer 9 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water en pel ze.
2. Terwijl de eieren koken, breng je ook een grote pan water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook deze tot ze zacht zijn, meestal zo'n 15 tot 20 minuten. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
3. Kook de sperziebonen in een andere pan gedurende 5 minuten, waarna je ze met koud water afspoelt om de kleur te behouden.
4. Snijd de tomaten, rode ui en gekookte eieren in dunne plakjes.
5. Stel de salade samen door de sla in een grote kom of op een schaal te verdelen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, tomaten, rode ui, tonijn, ansjovisfilets, olijven en kappertjes toe.
6. Maak de dressing door olijfolie, rode wijnazijn en Dijon mosterd samen in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
7. Giet de dressing over de salade net voor je deze serveert en garneer met verse basilicum.

Daar heb je het: het authentieke recept voor een heerlijke salade niçoise. Het is een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd die perfect is voor een zonnige lunch of een licht avondmaal. Geniet ervan.