VRT wil extra aflevering voor documentaire over Bart De Pauw: Productiehuis dient van antwoord

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De documentaire ‘Het proces dat niemand wou’ zorgt voor onrust binnen de VRT. In de documentaire doen de slachtoffers van Bart De Pauw hun verhaal. Je kan het bekijken op Canvas.

VRT-CEO Frederik Delaplace besloot in eerste instantie om de documentaire niet uit te zenden. Na veel kritiek gaf hij toch groen licht om de documentaire uit te zenden. Het maakt dat hij nu veel kritiek krijgt van mensen binnen de VRT.

Delaplace heeft gesprekken met Bart De Pauw achter de rug. Die zocht een manier om zijn verhaal te vertellen. De CEO van de VRT zocht naar een oplossing.

Extra aflevering

Het Nieuwsblad is te weten gekomen wat er op tafel lag. Op voorwaarde dat Bart zijn excuses aanbiedt, zou er een extra aflevering komen. In die aflevering krijgt Bart de hoofdrol om zijn kant van het verhaal te doen.

De documentaire werd enkele jaren geleden gemaakt door Woestijnvis. Daar kregen ze de vraag om een extra aflevering te maken, nadat Bart eerder zijn medewerking weigerde.

Woestijnvis dient van antwoord. “Het is een driedelige reeks”, reageert woordvoerder Kristof Demasure. "Niet meer, niet minder. We willen die op zichzelf laten staan.”