Man overlijdt nadat hij eigen en uiterst gevaarlijke coronavariant ontwikkelt

door: BVDO
covid hospitaal
Afbeelding bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

In Amsterdam is eind vorig jaar een man overleden nadat hij een eigen coronavariant ontwikkelde. Na 613 dagen positief getest te hebben overleed de man.

Normaal verdwijnt een coronabesmetting na enkele weken uit je lichaam, maar wanneer je immuunsysteem niet juist reageert, geraak je er nooit meer van af.

Dat gebeurde met een man uit Nederland, zo schrijft Scientias. De man was maar liefst 613 dagen besmet met het coronavirus. Het nieuws raakte nu pas bekend, omdat het deze week op een congres in Barcelona besproken zal worden.

De man was 72 jaar oud en ontwikkelde telkens andere mutaties. Uiteindelijk had hij meer dan 50 varianten van het coronavirus die door zijn lichaam werden aangemaakt.

De man leed aan een bloedziekte en stierf uiteindelijk daardoor, niet door de corona. Omdat de man zo langdurig een infectie had ontstond er een nieuwe variant die het immuunsysteem van de man omzeilde.

De man werd lange tijd in afzondering gehouden, omdat de nieuwe variant die hij had een groot gevaar voor de volksgezondheid betekende.

Volg Redactie24 nu op Instagram