Zo aangrijpend wat Linda Mertens vertelt over dag van heengaan Lio: "Ik weet dat hij voor haar zorgt"

door: COS
Linda Mertens
Afbeelding bron: Photonews

Linda Mertens maakte afgelopen weekend haar langverwachte comeback in het Antwerpse Sportpaleis. De zangeres werd natuurlijk warm onthaald.

Meer dan zes jaar geleden trok Linda Mertens zich volledig terug uit de spotlights. Op 7 april 2017 overleed Lio, Linda's dochtertje. Lio was amper tweeënhalf toen ze haar strijd tegen kanker verloor. 

Lio werd geboren op 15 november 2014. Die dag is elk jaar moeilijk voor Linda. Tegelijkertijd is het de mooiste dag van Linda's leven. "Ik wil niet dat het een triestige dag is", zegt Linda aan NINA.

"Ik vier haar verjaardag dan ook met toeters en bellen. Ik ga elk jaar naar Disneyland: want Disney is Lio, Lio is Disney. Ook de dag van haar heengaan is dubbel. Het is een erg speciale dag voor me, omdat zowel Lio als mijn broer gestorven zijn op 7 april."

Toch kan Linda 7 april niet zien als een trieste dag. "Veel liever zie ik een mooie symboliek. Omdat het voor mij – en mensen mogen dat quatsch vinden – een teken is dat mijn broer haar is komen halen. Ze zijn samen. Ik weet dat hij voor haar zorgt. Lio heeft haar nonkel bij zich."